Rogalj na ST

Festival vojvođanskih manifestacija “Rogalj” na međunarodnom Sajmu turizma u Novom Sadu

U sklopu Sajma turizma, koji će se održati u Novom Sadu od 17. do 19. novembra, predstaviće se Festival vojvođanskih festivala i manifestacija – Rogalj, a pod sloganom “Rogalj predstavlja”.

Rogalj okuplja organizatore tradicionalnih vojvođanskih gastronomsko turističkih manifestacija i gastro festivala u cilju njihove promocije i međusobnog povezivanja i saradnje.

Na posebno uređenom prostoru, ispred hale Master, pripremaće se specijaliteti kojima su posvećene poznate vojvođanske manifestacije. Posetioci će moći da probaju, ali i vide kako se pripremaju kobasice u Sremu, Banatu i Bačkoj tj. u Turiji, Šidu, Bačkom Petrovcu, Novom Bečeju i Belom Blatu.

Biće i pasulja, čvaraka, gulaša, svinjokoljskih specijaliteta, specijaliteta od rečne ribe, krofni, langoša ali i demonstracije pečenja rakije, kao i drugih gastronomskih užitaka.

Svoje učešće najavili su: Kobasicijada Turija, Šidska kobasicijada, Bosanski lonac Krajišnik, Dani vesele mašine Kljajićevo, Manić Tisa 63 Novi Bečej, Međunarodni Bean festival Čenej, Zlatni sač Vojvodine, Beloblatska kobasica, Klobasafest Bački Petrovac i drugi.

Rogalj 2022

Ukusne hrane i pića neće nedostajati, pa organizatori manifestacija pozivaju medije i posetioce sajma da u subotu 19. novembra isprate kako se priprema hrana na tradicionalan način, a potom i da degustiraju pripremljene specijalitete.

Organizatori manifestacije su Novosadski sajam i Agencija Bin marketing.