Rogalj2021

Festival vojvođanskih festivala ROGALJ na čenejskom Salašu 137

Festival vojvođanskih festivala – Rogalj, održaće se 03.10.2021, sa početkom u 11h, na Salašu 137, koji se nalazi na Čeneju. Festival će i ove godine ugostiti brojne organizatore seoskih, vojvođanskih, gastronomskih, turističkih i kulturno-zabavnih priredbi, koji će tom prilikom upoznati posetioce Festivala sa svojim priredbama i proizvodima.

Organizatore očekuje tribina na kojoj će stručnjaci iz oblasti govoriti u okviru dve teme:

Značaj manifestacionog turizma za razvoj lokalne destinacije i Digitalizacija lokalnih manifestacija.

Učesnici festivala i posetioci, imaće priliku da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu koji će, pored ostalih, uveličati Tamburaški orkestar Salaša 137, glumac dobošar Vladeta Sudarski, folklorne grupe, kao i nastup grupe Apsolutno romantično.

U okviru Rogalj festivala biće održano 17. Međunarodno takmičenje Bean festival – poznat kao Pasuljijada, na kojem će se brojne ekipe takmičiti u pripremi jela, ta boriti za vredne nagrade.

Kao prateći deo takmičenja, održaće se i Ravničarske igre, u kojima mogu da učestvuju svi posetioci koji se prijave na licu mesta. Takmičenje je humanitarnog karaktera, a takmičari će se okušati u nekoliko različitih igara kao što su bacanje starog bicikla u dalj, bacanje vojvođanskog koplja, brzo ispijanje domaćeg paradajz soka, povlačenje konopca i obaranje ruku.

Ceo ambijent ukrasiće slike likovne kolonije koja će započeti svoje slikarsko umeće dan pre Festivala.

Posetioci će na licu mesta moći da prisustvuju pripremnju zimnice, pečenju rakije, pečenju paprike, i ostalim vojvođanskim radinostima.

Deo Salaša 137, pored glavne bine, na kojoj će biti održan kulturno-umetnički program, biće ispunjen prodajnim izložbama hrane i pića.

Festival svih vojvođanskih festivala okuplja sve vojvođanske manifestacije, ali i zaljubljenike u iste. Tom prigodom se svim čulima uživa u svakom obeležju Vojvodine, od ambijenta, preko muzike, kuhinje, igara i pravog vojvođanskog druženja.