ROGALJ 2020, peti susret turističkih, gastronomskih i etno manifestacija Vojvodine

Peti susret organizatora turističkih, gastronomskih i etno manifestacija u AP Vojvodini “ROGALJ”, održaće se u nedelju, 4. oktobra 2020. godine na Salašu 137 na Čeneju, s početkom u 10 časova.

Ulaz je besplatan, a svaka priredba koja se predstavlja na Roglju, pred publikom, na štandovima, pokazaće svoje proizvode i ponudu, uz poštovanje mera i preporuka Vlade Srbije u vezi sa virusom Covid-19.

Učesnici Roglja su predstavnici sledećih manifestacija:

Manić-Tisa 63, Beloblatska kobasica, Klob-kob Fest Šid, Kobasicijada Turija, Klobasafest Bački Petrovac, Štrudlijada Novo Miloševo, Gastro Srem, Tamiški dani, Sajam poljoprivrede Jaša Tomić, Kulenijada Erdevik, Vidovdanski sabor Vrdnik, Parastos dudu, Festival Dani tradicije, Dani vesele mašine, Dan Kisačke sarme, Čenej u maju, Festival čvaraka Mužlja, Vojvođansko venčanje, Vivo sajam voćarstva i vinogradarstva, Opasuljivanje Novi Bečej, Siriško prelo, Srbobranski kotlić, Čerević u maju, Al se nekad dobro jelo, baš, Pudarski dani, Palanačke zabijačke, Pitijada, Zlatni sač Vojvodine i BIN festival.

Posetioci će moći da se upoznaju i sa manifestacijama koje organizuju specijalni gosti Roglja, Turistička organizacija grada Loznice.

U letnjoj bašti Gazebo Salaša 137, održaće se tribina “Snaga sela danas i značaj seoskih manifestacija”, sa eminentnim učesnicima iz ove oblasti.

Pored ponude raznih specijaliteta posetioci će moći da isprate i kulturno-umetnički program, uz zvuke i pesme tamburaškog orkestra Romansa, nastupe glumaca, dobošara, etno pevačkih grupa i KUD “Branko Radičević” iz Siriga.

Organizatori Roglja su i ovog puta pripremili specijalna priznanja manifestacijama koje su se posebno istakle u nekoliko kategorija.

Posetioci će imati priliku da vide pripremu zimnice na starinski način, izložbu zanimljivih starinskih eksponata, likovnu koloniju ali i da se provozaju fijakerom razgledajući okolne salaše.

Ono što Rogalj čini interesantnim je i to što će se učesnici popularne Pasuljijade, BEAN festivala, predstaviti revijalnim takmičenjem u kuvanju pasulja.

Pokrovitelj Roglja 2020 je Gradska uprava za privredu grada Novog Sada.

Medijski sponzori su RTV, Dnevnik, TV Novosadska, TOP Srbija, Komnet grupa, Vojvođanski magazin a organizatori su Agencija BIN Marketing i Razvojni centar ComNet, Novi Sad.