Rogalj 2021

ROGALJ 2021, revija turističkih, gastronomskih i etno manifestacija Vojvodine

Manifestacija Rogalj, susret organizatora turističkih, gastronomskih i etno manifestacija u AP Vojvodini, održaće se u NEDELJU, 3. oktobra 2021. godine na Salašu 137 na Čeneju, sa početkom u 11 časova.

Na Roglju će se okupiti organizatori preko 30 vojvođanskih manifestacija, uz kulturno-umetnički program i veoma bogat programski sadržaj, a uz poštovanje mera i preporuka Vlade Srbije.

Cilj održavanja ove manifestacije je da se na jednom mestu okupe organizatori tradicionalnih seoskih vojvođanskih manifestacija u cilju njihove promocije.

Ulaz na Rogalj je besplatan, a u prelepom ambijentu kultnog vojvođanskog Salaša 137 posetioci će moći da obiđu izložbene štandove manifestacija, radionice za žene koje se bave preduzetništvom, likovnu koloniju i da isprate kulturno-umetnički program.

Rogalj se održava šesti put, a od 2010. godine značajno je uticao da se tridesetak priredbi pokaže, promoviše, razgovara o unapređenju ovog vida okupljanja zaljubljenika i čuvara tradicije naših sela. Predstavnici svake manifestacije na Rogalj donose svoju specifičnost i želju da se pokažu. U ovomе je i povod za nastavak Roglja i podrška usavršavanju postojećih priredbi.

Organizatori Roglja će pokušati da do dana održavanja, analiziraju sadržaje dosadašnjih priredbi održanih u minulim godinama i da posebnim priznanjima izraze pažnju prema organizacijama i pojedincima koji su se istakli u održavanju manifestacija koje okuplja Rogalj.

Pokrovitelj Roglja je Gradska uprava za privredu grada Novog Sada i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam. Medijski sponzori su RTV, TV Novosadska, TOP Srbija, Komnet grupa, a organizatori su Agencija Bin marketing i Udruženje G Point, Novi Sad.

Organizatori Roglja medijima će dostavljati informacije o toku priprema sve do dana održavanja manifestacije, a sve detaljne informacije o manifestaciji Rogalj nalaze se na stranici www.rogalj.rs