Rogalj 2022

Rogalj 2022 početkom oktobra na Salašu 137

Agencija „BIN marketing“ i organzacija „G point“ iz Novog Sada i ove godine, po sedmi put, organizuju festival vojvođanskih festivala – Rogalj.

Održaće se 2. oktobra 2022. godine na Salašu 137 u Čeneju.

Cilj „Roglja“ je promocija festivala kao važnog dela turističke ponude i zato će organizatori različitih manifestacija i ijada iz Vojvodine, ali i drugih delova Srbije, te regiona predstaviti programe i najznačajnija obeležja svojih manifestacija.

U Vojvodini se godišnje organizuje preko 1000 manifestacija. Neke su već prerasle u tradiciju, a druge tek stiču turistički značaj. Zato je Rogalj prilika i da se organizatori upoznaju i povežu kako bi stvorili nove sadržaje i programe.

Pored organizatora različitih festivala na „Rogalju“ učestvuju i udruženja, te mali proizvođači, koji promovišu svoj rad i proizvode.

U toku „Roglja“ biće održan i bogat prateći program.

Već po tradiciji, održaće se stručna predavanja na kojima će organizatori manifestacija moći da dobiju savet kako da unaprede turističku ponudu.

Pored toga, biće organizovano takmičenje u ravničarskim igrama, a ljubitelji umetnosti moći će da pogledaju i slike koje budu naslikane u toku likovne kolonije.

Održavanje „Roglja“ podržala je Gradska uprava za privredu i turizam Grada Novog Sada.

Ujedno, kao primer uspešne manifestacije, na Salašu 137 održaće se i svojevrsna olimpijada u pripremanju pasulja. Po 18. put Ekocentar „Vodmar“ organizuje “BEAN festival” na kojem takmičarske ekipe prikazuju svoje kulinarsko umeće i nadmeću se ko će pripremiti najukusniji pasulj.

Prijave za BEAN festival – Međunarodno takmičenje u kuvanju pasulja. Manifestacija će se održati na Salašu 137, Čenej (Novi Sad). Izlagači mogu da se prijave na “SALAŠARSKU PIJACU” gde će posetici imati priliku da degustiraju i kupe proizvode domaće hrane, rakije, vina, organske proizvode, zimnicu, suvenire i cveće.

Za više informacija, možete se obratiti na broj telefona 063/179-7639.