Rogalj 2023

Rogalj 2023 (festival vojvođanskih festivala) 1. oktobra na Salašu 137

Deveti festival vojvođanskih festivala – Rogalj, biće održan 1. oktobra (NEDELJA) na poznatom čenejskom Salašu 137.  

Kao što je već poznato, osnovni cilj manifestacije „Rogalj“ je promocija raznih festivala kao važnog dela turističke ponude i zato će organizatori različitih manifestacija i ijada iz Vojvodine, ali i drugih delova Srbije i regiona predstaviti programe i najznačajnija obeležja svojih gastro manifestacija.

Vojvodina je tokom jedne kalendarske godine domaćin preko 1000 različitih festivala manifestacija. Neke su već prerasle u tradicionalne, a druge su u procesu sticanja turističkog značaja za lokalne sredine u kojima se održavaju. Rogalj je odlična prilika da se organizatori upoznaju i povežu kako bi razmenili iskustva i kako bi sa novim saznanjima lakše i efikasnije stvarali nove sadržaje i programe u okviru svojih manifestacija.

Pored organizatora različitih festivala na „Roglju“ učestvuju i udruženja, te mali lokalni proizvođači i zanatlije, koji promovišu svoj rad i proizvode.

Festival vojvođanskih festivala „Rogalj“ krasi i bogat prateći program, pa će tako biti i ove godine.

U planu su stručna predavanja, na kojima će organizatori manifestacija moći da dobiju savet kako da unaprede turističku ponudu svojih lokalnih sredina. Pored toga, takmičenje u “Ravničarskim igrama” je nešto što uvek privuče pažnju posetilaca, posebno najmlađih, a ljubitelji umetnosti imaće priliku da pogledaju i slike koje će biti naslikane u okviru likovne kolonije tokom same manifestacije.

Gradska uprava za privredu i turizam Grada Novog Sada je tradicionalni partner manifestacije, a tako će biti i ove godine. Glavni organizatori manifestacije su “BIN Marketing” i “G point”.

“BIN marketing” je agencija za organizaciju umetničkih događaja iz Novog Sada, na čelu sa Draganom Vukotićem Vukotom (proverenim organizatorom brojnih manifestacija u Vojvodini i šire). On je za portal “TOP Srbija” detaljnije govorio o samoj manifestaciji “Rogalj”.

Primer uspešne manifestacije iz podneblja Vojvodine je i svojevrsna olimpijada u pripremanju pasulja u kotliću “BEAN festival”, a ove godine biće održana 19. put. Ekocentar “Vodmar” već maltene dve decenije organizuje takmičenje koje gastro ekipama pruža priliku da prikažu svoje kulinarsko umeće, ali i da osvoje vredne nagrade.

Više informacija možete dobiti pozivanjem broja 063/179-7639.